Szent Vendel szobor

Plasztika
szobor
Somogy
Balatonboglár Körzeti Földhivatal
Templomkertbebn álló Szt. Vendel szobor, 1836.
külső leírás:
Négy részes talapzaton áll, az alsó, négyzetes hasábon kisebb, lemetszett sarkú hasáb tarja a felső két, egyszerű szalagkerettel díszített, feliratok nélküli egységet. A felső két rész közül az alsó négyzetes, a felső pedig gúlaszerűen keskenyedő formát mutat, s mindkét egységet erős kiülésű csonkapárkányzattaal látták el. a talapzaton elhelyezett alacsony talplemezen emelkedik a szoborkompozíció. Szent Vendelt pásztorként ábrázolják, mellette bárány és tehén, előbbi mellső lábát a szent bal lábfejére fekteti. Az alak térdnadrágot, harisnyát, hosszú kabátot visel, vállán átvetve tarisznya. Két kezével botra támaszkodik, felemelt fejjel a távolba néz. A boton rózsafüzér, rajta SE monogram és 1836-os (1856?) évszám.

A szobor és a park változatlanul jó állapotban van!

r.k. templom (0.010 km)