-kielégítő|pusztuló
rövid leírás:
Három emeletes, belső udvaros ház öttengelyes homlokzattal, függőfolyosóval, nyeregtetővel, zártsorú beépítésben. Korai szecessziós, Spiegel Frigyes, 1897.
külső leírás:
Öt tengelyes, három emeletes, J alaprajzú, belsőudvaros, függőfolyosós ház nyeregtetővel, zártsorú beépítésben. Az utcai homlokzat ablakai azonos távolságra, szabályosan helyezkednek el. A fszt- hasonló nyílások között középen a kapu, kétoldalt üzletportálok. Az egykori, mára csak töredékesen fennmaradthomlokzatdíszítés szoros kapcsolatban volt a szomszédos, 94. sz. házéval: azon anégy őselem közül a föld és a levegő, ezen a tűz és víz szimbolikus ábrázolása jelent meg a fszt és az első, ill. a második és a harmadik emelet közötti frízben. Valamivel több maradt meg a második emeleti ablaksor mellvédmezőinek díszítményeiből, és a harmadik emeleti dekorációból: a tagolt ablakkeretet átható párkány, melyhez alulról és fölülről voluta-szerű képződmények kapcsolódnak. Kapualján, melyből bal kéz felé nyílik a lépcsőház, áthaladva jutunk a keskeny udvarba . Az udvar egyik oldalát a 94. sz. ház alkotja, úgy, hogy még ablakok is nyílnak a 96. sz. udvarára. Az udvari homlokzatok kialakítása szokás szerint szerényebb, mint az utcaié, említésre méltók a függőfolyosók rácsai.

Sajnos semmi javulás nincs, csak egy mikulással gyarapodott a homlokzat.

"Jellinek-ház" (0.283 km)