Duna, volt Lloyd mozi

kulturális és szórakoztató épület
filmszínház
Felújítás / átépítés alatt
rövid leírás:
Kettős bérház zártsorú beépítésben, földszintjén filmszínházzal, modern, Hofstaetter Béla és Domány Ferenc, 1937.
külső leírás:
Az újlipótvárosi Hoolán Ernő ( Fürst Sándor ) utcában tártsorú beépítésben álló kettős bérház, fszt-jén filmszínházzal. Az előcsarnok elhelyezése a lakóépület utcai frontjának földszintjén úgy történt,hogy a bérházak és a mozibejáratai és kijáratai a hozzájuk tartozó előcsarnokokkal és lépcsőházakkal egymástól elkülönülő, önálló, a lehetőségekhez mérten tágas közlekedőrendszert alkot. A lakóházi lépcsőházak és a mozi kiszolgáló helyiségeit két tömbbe csoportosították, a fennmaradó E alaprajzú térben, az E száraiban cirkulál a mozi közönsége. A kettős bérház közös udvarát lefedve alakították ki a nézőteret. Az udvart dongaboltozattal fedték le; az előcsarnok és a nézőtér lejtős, ill. teknőszerű kialakítása folytán a donga, pontosabban a közepén elhelyezett szellőzőnyílás záradéka sem emelkedik túl a második emelet padlószintjén.

Az épület állapota nem változott. Legfeljebb kicsit kopottasabb lett.