Bibic I. csónakház

sportlétesítmény
vízisport építmény
csónakház
rövid leírás:
Téglalap alaprajzú, nyeregtetős csónaktároló épület. Részben téglából, részben fából épült, lekontyolt nyeregtető, oromzattal, 1920-as évek első fele.
külső leírás:
Téglalap alaprajzú, nyeregtetős csónaktároló épület. Részben téglából, részben fából épült, héjazata a fejrészen sík-, a hátranyúló épülettesten hullámpala lemez. A fejrész fszt-je téglából épült, láthatóan későbbi beépítés. Két vaslemez ajtó, és a bal szélen egy kismératű, téglalap alakú ablak tagolja. az emelet fakonstrukció, a svájci típusú verandák kései leszármazottja. tetője kétoldalt lekontyolt, középtengelyében harántirányú nyeregtető-elemmel, mely ilyképpen háromszög-oromzatot képez. Az emeletet egykor a homlokzat bal oldalához illeszkedő, mára már elbontott lépcsőn lehetett megközelíteni.

2010.11.05 10:59 prozak01 állapot: 4 - koordináta: N 47° 34,214' E 19° 3,891' - pont: 5

Az újjáépített csónakház jelenleg üres, hosszú ideje hirdetik megvételre mint szerkezetkész apartmant..állapota még megfelelő, kérdés meddig.