Mesecsónak

Ipari műemlék
kulturális és szórakoztató épület
rövid leírás:
Vidámpark egyes építményei és a hozzájuk tartozó technikai berendezések: Körhinta, Barlangvasút, a Céllövölde hátfala, a régi Hullámvasút és Mesecsónak, Dodgem; a 20. sz. első évtizedeiből származó építmények.
külső leírás:
Hajlított drótból készült színes, mesefigurákkal díszített kerítés övezi. A bejárat nyugat felé van.
A csónak egy keskeny, vízzel telt betonpályán úszik. A vizet a fa lapátkerék hajtja, mely a bejárattal szemközt helyezkedik el. A csónak bal (É) felé indul, elúszik az alvó óriás barlangban lévő, színesre festett szobra mellett, melyet egy mechanikus szerkezet mozgatni képes. Ez után a csónak beúszik egy barlangszerűen kialakított alacsony, négyszögű beton építménybe.

A mesecsónak őrzi a múltat. Állapota kielégítő, funkciója kérdéses. A meseképek frissítését a vízipók és a hupikék törpikék jelentik. A múzeumban látható a bádogember, a régi díszlet maradéka.