rövid leírás:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, L-alaprajzú, kétemeletes, historizáló homlokzatú lakóház. Öttengelyes főhomlokzat egyszerű nyíláskeretekkel, vízszintes sávozású falsíkkal.
Földszinti középtengelyből nyíló háromszakaszos, szegmensíves dongaboltozatú kapualj. Kapualjból balra nyíló lépcsőház, háromkarú, egyenes, vörösmészkő lépcső, öntöttvas korláttal. Jobb oldalszárny udvari homlokzatán konzolos vörösmészkő függőfolyosó, kovácsoltvas korláttal.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L-alaprajzú, kétemeletes historizáló lakóház, udvarában földszintes melléképülettel. A lakóház a telek utcai és jobb oldalán épült ki, a négyzetes alaprajzú melléképület a telek bal hátsó szárnyában áll.
Öttengelyes főhomlokzatának falfelületén finom, vízszintes hangsúlyú rusztikázás. A homlokzatot horizontálisan keskeny lábazat, földszint és első emelet között erőteljes, egyszerű övpárkány és könyöklőpárkány, az első és a második emelet között finom könyöklőpárkány, konzolsoros kiülő zárópárkány tagolja. A középtengely kiemelt: a földszinten keskeny keretelésű szegmensíves kapunyílás, az első emeleten pilaszterkeretes, frízzel magasított szemöldökpárkányú ablak látható. A földszinten a kapu melletti két-két tengelyben álló téglány alakú falfülkékben állított téglány formájú kereteletlen ablakok. Az emeleteken végigfutó könyöklőpárkányra ültetett szalagkeretes, álló téglány formájú ablakok vannak, egyenes szemöldökpárkánnyal.
Az L-alaprajzú épület jobb oldalszárnya udvari homlokzatának utcai szakaszán mindkét emeleten konzolokon nyugvó vörösmészkő függőfolyosó fut, kovácsoltvas korláttal. A korlát pálcás, geometrikus szegélyű, helyenként élére állított négyzetrácsos mintájú fekvő téglány alakú betéttel, illetve álló téglány alakú hullámos-íves betétekkel. Az utcai szárny udvari homlokzatának egésze, illetve az oldalszárny hátsó négy tengelyének homlokzatszakasza egyszerű, álló téglány formájú ablakokkal tagolt. Az utcai szárny udvari homlokzatán a kapualj szegmensíves nyílása látható, mellette lent kisméretű, négyzetes, kőkeretes pinceablak.
Az épületet balról határoló falon látható két egyszerű, kovácsoltvas konzol egykor a porolórúd tartására szolgált. Az udvaron keramitkocka burkolat.
Egyszerű kialakítású, négyzetes alaprajzú melléképület, új nyílászárókkal.
állapot leírása:
Az épület műszaki állapota kielégítő, külseje elhanyagolt. A földszinten több helyen kissé vizesedő falak. A falfelületekről mindenhol pereg a festék, néhol a vakolat is. A jobb oldalszárny előtt futó függőfolyosó utolsó két konzol közötti szakaszát vasgerendák támasztják alá. A melléképület felújítása jelenleg folyik.

Az összefirkált kaputól és lábazattól eltekintve a külseje elfogadható állapotban van.
Belül eléggé ramaty, de úgy tűnik, elkezdték felújítani.