rövid leírás:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, kétemeletes, U-alaprajzú neoreneszánsz főhomlokzatú historizáló lakóház. Erőteljes rusztikázású földszintjén öt tengelyben félköríves nyílások, az emeleteken kilenc tengelyben gazdagon keretelt, álló, téglány formájú ablakok nyílnak. Síkmennyezetes, kettős hevederrel két szakaszra osztott kapualja oldalfalai pilaszteres-vakfülkés tagolásúak. A kapualjból jobbra nyíló lépcsőházban, félköríves, egykarú, öntöttvas korláttal kísért vörösmészkő lépcső van. Az udvari homlokzatok előtt végigfutó konzolos vörösmészkő függőfolyosót egyszerű kovácsoltvas korlát kíséri.
külső leírás:
Jobbról zártsorú beépítéshez csatlakozó, U-alaprajzú, háromszintes historizáló, neoreneszánsz homlokzatú lakóház a Holló utca torkolatával szemben. Szélesebb utcai szárnyához kétoldalt egy-egy keskeny udvari szárny csatlakozik.
Utcai homlokzatán végigfutó, talapzattal és párkánnyal kialakított lábazat van. Földszint felett erőteljes, első emelet felett erőteljes, tagozott osztópárkány húzódik. A zárópárkány az íves vonalú, rovátkolt homlokoldalú konzolsoron nyugszik. A földszinten erőteljes, az első emeleten csak jelzésszerűen vakolatba karcolt rusztikázás látható, míg a második emelet falfelülete vízszintesen sávozott. A földszint öttengelyes, félköríves nyílásokkal, középtengelyben az előbbieknél szélesebb, magasabb ívű kapuval. A kétszárnyú fakapu faragott, szárnyai egyenesen záródnak, rajtuk timpanonos falfülkét utánzó tagolással, kapu feletti lunettában függőleges osztású felülvilágítóval. Az 1., 2., és 5. tengelyben ablakok vannak, a 4. tengelyben lemezajtós üzletportál nyílik. A köríves, felső szakaszukon gazdagon tagozott keretű nyílásokat, vállvonalukban köztük futó tagozott párkány köti össze. Az emeletek kilenctengelyesek, a tengelyekben egyenes záródású, álló téglány alakú ablakokkal. A két-két szélső tengelyt mindkét szinten kisebb tengelytávolsággal, közös szemöldökpárkánnyal kialakított ikerablakok emelik ki. Az első emelet nyílásait osztópárkányra ültetett, talapzatra állított korinthoszi fejezetű pilaszterek keretezik, felettük háromrészes, rozettás frízű, egyenes vonalú szemöldökpárkánnyal. A homlokzat szélső két-két tengelyének ablakai fölött timpanonos oromzat van. Az ablakok alatt, a pilaszterek lábazati részének vonalában váltakozó a díszítmény: az ikerablakok alatt ballusztersor, a többi tengelyben pálcatagos keretű, fekvő téglány alakú mélyített falmező, belevágódó kör alakú keretelt falmezővel. A második emelet vakolatba karcolt szalagkeretű ablakait tárcsadíszes konzolokon nyugvó, egyenes szemöldökpárkány hangsúlyozza, a konzolok között indás-palmettás domborművű frízzel.
állapot leírása:
Az elhanyagolt állapotú, önkormányzati tulajdonú épületben sok az üres lakás, számos ajtót, ablakot befalaztak. Az épület műszaki állapota kielégítő, a külső homlokzatának alsó részén vizesedés következtében lemállott a vakolat, egyéb helyeken csak az elhanyagoltság nyomaiként, kisebb területen pereg a festés, hullik a vakolat.

Mostanra szerencsére felújították, remek állapotban van az épület

Hősök temploma (0.069 km)