rövid leírás:
Zártsorú beépítést lezáró, U-alaprajzú, kétemeletes lakóház a Dob és a Kazinczy utca sarkán. Dob utcai főhomlokzata öt, oldalhomlokzata tizennégy tengelyes. Az emeletek között keskeny övpárkány, felettük rozettás-palmettás frízű zárópárkány húzódik. Romantikus stílusú ablakait konzolos szemöldökpárkány hangsúlyozza. A kapualjból nyíló lépcsőházban kétkarú, téglány alakú orsóterű lépcső van, fonatos díszű öntöttvas korláttal. A keskeny téglány alakú belső udvar körül U-alakban kiépített lakóház udvari homlokzatain kovácsoltvas korláttal kísért konzolos alátámasztású függőfolyosó fut végig.
külső leírás:
A Dob és a Kazinczy utca sarkán álló, zártsorú beépítést lezáró, kétemeletes, U-alaprajzú, romantikus stílusú lakóház. Az L-alaprajzú utcai épületszárnyakhoz a Kazinczy utcai szárny végén rövid, udvari hátsó keresztszárny csatlakozik.
A Dob utcai főhomlokzat öttengelyes, a földszint jobb szélső tengelyében egyenes záródású, kétszárnyú, kazettás betétekkel díszített fakapuval. Tizennégy tengelyes oldalhomlokzata a Kazinczy utca felé néz, a sarok felől szintenként két-két vakablakkal. Az egységes kialakítású homlokzatokon erőteljes vízszintes tagolást ad a végigfutó lábazat, az emeletek közötti egyszerű, lemeztagos zárású és romantikus jellegű, rovátkolt, tojásléc-szerű tagozattal lezárt osztópárkány, valamint a tojásléc-szerű tagozattal kísért, pálcataggal leválasztott, közepén tengelyenként egy-egy palmetták közé fogott rozettával díszített frízzel kísért főpárkány.
A földszinten vízszintesen sávozott s falsík. Az álló téglány alakú, egyenes záródású ablakok a földszinten szalagkeretesek, az emeleteken az osztópárkányra vannak ültetve, keretelésük tagozott peremű. Az első emeleti ablakok egyszerű, egyenes szemöldökpárkányát akantuszos volutára helyezett hasáb formájú, kisméretű, párkánnyal lezárt konzol támasztja alá. A szemöldökpárkány alatti mezőben, a központi virágmotívum mellett szimmetrikus virágos-indás domborművű fríz látszik, felette farkasfog-díszítéssel. A második emeleti ablakok szemöldökpárkányát rövidebb volutás konzol hordozza, a fríz helyett a párkány alatt farkasfog-motívum fut végig. A Kazinczy utcai oldalhomlokzaton a hatodik-nyolcadik tengelyben az ablakok helyett, azokkal megegyező szélességű lemezajtós üzletportálok vannak.
állapot leírása:
Az önkormányzati tulajdonban levő épületben bérlakások találhatóak. A ház műszaki állapota kielégítő, de a festés és a vakolat több helyen hullik, a földszinten - külső és belső homlokzatokon egyaránt - több felületen vizesedik a fal.

Nincs túl jó állapotban, de elkezdték a felújítását.

Hősök temploma (0.011 km)