rövid leírás:
Sarkon álló, félig beépített, "U" alaprajzú épület díszes saroklizénákkal, mozgalmas tömegalakítással, vörös mészkővel borított előcsarnokkal, igényesen kialakított lépcsőházzal és függőfolyosóval.
külső leírás:
Zártsorú beépítést lezáró, 6 emeletes, lapostetős 2+1+2+1+2 illetve (a Klauzál utca felé) 2+1+1+1+1 tengelyes, "U" alaprajzú modern sarokház. A bejárata a Dohány utca középtengelyéből nyílik, két oldalán négy-négy üzlettel, míg a Klauzál utca felől öt üzlet sorakozik. A Dohány utcára néző 3. és 5. tengelyekben a második és hatodik emeletek között keskeny, kehelyszerű vázadíszes lizénákkal szegélyezett zárt erkélyek futnak végig, melyeket alul és felül (az 5. emeleten is) vízszintes, a 4. tengelyre nyitott balkonok zárnak, mellvédjükön oroszlánfejes vízköpőkkel. Az ablakok itt is, az épület egészén is teljesen díszítetlenek. A 2. emeleti balkont a 3. és 5. tengelyekben (tehát a függőleges zárt erkélysor alatt) 2-2 gyémántkváderes konzol támasztja alá, melyek között 1-1 üvegezéssel zárt erkély található, mind a két oldalán 1-1 különböző, az épület számos területén fellelhető stukkómintával: téglalap alakú keretbe helyezett rombusz, középen tondóból kitekintő puttófejjel, illetve a másik esetben négyzetbe helyezett rozettával, körülöttük növényi indákkal díszítve. Ezek váltakoznak - a rozettás domborművek esetében csókolózó galambpárral kiegészülve - gyémántkváderrel elválasztva az épület Dohány és Klauzál utcai sarkán a zárterkélyek esetében már ismert lizénákkal szegélyezve. Az épület Klauzál utcai homlokzata - az egyik középső és az utolsó hiányzó tengelyeket leszámítva - teljesen megegyezik a Dohány utcaiéval.
állapot leírása:
Az épület állapota kielégítő, bár a homlokzati vakolatok egy része mállik, illetve átázik (különösen a vízköpők környékén). Hasonló állapotúak a belső vakolatok, illetve a lépcsőház esetében az olajlábazatok. Új festés nyomait csak az előcsarnok mennyezeti stukkóin látni.

Állapota jó. Felújítás nyoma, hogy a lépcsőházban jelzett értékeknek nincs nyomuk, helyette fali smirgli lett felrakva.

"Bánd-ház" (0.114 km)