rövid leírás:
Eredetileg zárt, utcavonalas beépítésben álló kétemeletes, szecessziós lakóépület utcai traktusa, magyaros motívumokat használó főhomlokzattal. Tervezte Román Miklós.

külső leírás:
Eredetileg zárt, utcavonalas beépítésben álló földszint+magasföldszint+két emeletes, szecessziós lakóépület.
Rusztikázott földszinti szakasza 3-1-3 tengelyes, melyből a középső, kis kiülésű középrizalitban álló tengely a szecessziós motívumokkal díszített asztalosszerkezetű, félköríves záródású kapu. Az ettől balra és jobbra álló 3-3 tengelyben a földszinten az alagsorba vezető, eltérő szemöldökmagasságú vasajtók, illetve ablakok állnak, felettük 1-1 állótéglány alakú, egyenes záródású, T osztós asztalosszerkezetű ablak nyílik.
A 3-2-3 tengelyes első emelet egyébként keretezetlen nyílásai felett vállkővel alátámasztott oromzatos szemöldökpárkányok láthatók, a középrizalitban mindkét nyílást átfogva. Utóbbi nyílások alatt tagozott könyöklőpárkány fut végig a középrizaliton. Az ablakok könyöklőjének díszes kovácsoltvas rácsa a 6. tengelyben mára már hiányzik. A 2. és 7. tengelyek előtt vörösmészkő szerkezetű, konzolpárral alátámasztott erkélyek állnak, gazdagon díszített, törtívű kovácsoltvas mellvédkorláttal.
A 2. emelet állótéglány alakú, keretezetlen ablakai alatt ívelt, erőteljesen tagozott könyöklőpárkányok figyelhetők meg.
Az épület jelenleg tetőszerkezet nélkül áll.
állapot leírása:
Az épület udvari szárnyai, valamint az utcai szárny tetőszerkezete elbontásra került, az ezekről a helyekről kibontott eredeti elemeket megsemmisítették, vagy elszállították. Az utcai szárny építészeti tagozatainak állapota rossz, de rekonstruálható, illetve megmenthető.

Kiváló állapotban, bár az a "sóhajok hídja" kicsit szokatlan műemléki környezetben.
A házszám helyesen: 12-14.