rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L-alakban kiépített, egyemeletes klasszicista lakóház, a telek utcai és jobb oldalán beépítve. Főhomlokzata héttengelyes, földszinten félköríves mélyített faltükrös keretbe helyezett, az emeleten egyenes szemöldökpárkányú álló téglány alakú ablakok sorakoznak. A földszinten a harmadik tengelyben található a félköríves kapunyílás, benne kétszárnyú, egyenes záródású, faragott fakapu. Az udvarból jobbra nyíló lépcsőházban szűk, U-alakú íves lépcső van, eredeti kovácsoltvas korláttal. Az utcai szárny udvari homlokzata előtt az emeleten eredeti kovácsoltvas korláttal kísért konzolos függőfolyosó húzódik.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, L-alaprajzú klasszicista lakóház, a telek utcai és jobb oldalán beépítve. Héttengelyes utcai homlokzata romos állapotú, a kő-tégla falazaton egykori tagozatai csak nehezen felismerhetőek. A földszinti tengelyekben félköríves, mélyített falmezőkbe helyezett egyenes nyílások sorakoznak, köztük vállvonalban tagozott osztópárkány húzódik. A harmadik tengelyben egyenes záródású, kétszárnyú, timpanonos fülkét utánzó tagolással díszített fakapu nyílik, a többi tengelyben egykor vakolt szalagkeretű, álló téglány formájú ablakok álltak. A földszinti ötödik tengelyben az egykori ajtó helye befalazva, benne ma ablak, lent a befalazott vörösmészkő küszöb látható. Az emeleten álló téglány formájú ablakok sorakoznak egyenes szemöldökpárkánnyal, egykori profilozásuk és konzolaik nyomaival. Az utcai szárny udvari homlokzatának emeletén konzolokon nyugvó függőfolyosó húzódik, két végén kiszélesedve rövid U-alakot formál. A folyosót pálcás korlát kíséri, helyenként geometrikus díszítőelemekkel. A jobb oldalszárny hátsó részén fekvő téglány alakú pinceablak nyílik, benne csúcsíves és lándzsás tagolású ráccsal. Az oldalszárny emeletén négy tengelyben eredeti, hatosztású, kifelé nyíló ablakszárnyú ablakok nyílnak.
Az udvar bal hátsó sarkában négyzetes alaprajzú, földszintes, félnyeregtetős épület lenyomata látszik a telket övező falakon.
állapot leírása:
Az épület műszaki állapota rossz, minden tekintetben elhanyagolt. A főhomlokzaton a vakolatnak és vakolatdíszeknek csak néhol láthatóak a nyomai. Az eredeti kétszárnyú kapu fölött, a félköríves kereten belüli nyílást különböző deszkákkal takarták el, keresztben egy vasgerenda merevíti. Az épületen belül mindenhol málló festék és vakolat, vizesedő falak. Az utcai szárny udvari homlokzatának földszintjének fala erősen befelé dől, vizesedik. Az udvari homlokzatok fölött a kiülő ereszen mindenhol előtűnik a lehullott vakolat alatti nádazás. A lépcsőházba vezető vörösmészkő keretű ajtónyílás aládúcolva. Összességében látható, hogy az épület évtizedek óta nem volt felújítva, még az állagmegóvás szintjén sem. Több helyen szakszerűtlen javítások nyomai, igénytelen nyílászárók.

Szerencsére mostanra felújították, hibátlan állapotú. Jelenleg étterem működik benne.