Baranya
Komló Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu három utcájának fókuszpontján emelkedő dombon áll az egyhajós, egy homlokzati toronnyal épült, csehsüvegboltozatos, félköríves szentélyű templom.
külső leírás:
A település három utcájának fókuszpontján, kiemelkedő domb tetején áll az egyhajós, egy homlokzati toronnyal és félköríves apszissal ellátott templom. Szentélye É felé néz. D-i főhomlokzata tengelyében a torony szélességében kiugró rizalitban nyílik a három lépcsőfokkal megemelt, félköríves kapu, és felette egy karcsú, szintén félköríves nyílású ablak. A rizalit és a homlokzat széleit vakolatcsík emeli ki. A hajó fölé emelkedve a tornyot két oldalról tagozott, ívelt falmező kíséri. A tető szintjét az épületen körbefutó erőteljes párkány határolja. A torony hasábját a főpárkány felett körülbelül magassága kétharmadánál párkány osztja ketté. Az éleket és a párkány feletti, illetve alatti mezőket kis kiülésű vakolatsáv emeli ki. A főpárkány felett, a homlokzati oldalon kerek ablak, az osztópárkány felett mind a négy oldalon ívelt lezárású ablak nyílik. A toronysisak törtvonalú, kereszt koronázza.
A hajó oldalhomlokzatait lizénák osztják mezőkre. A K-i homlokzat 5 mezőjének 2. és 4. tengelyében nagy, félköríves záródású ablakok nyílnak. A Ny-i homlokzat 2-3. mezőjében szintén ablak nyílik, a 3. mező mögött a sekrestye négyzetes alaprajzú, kontyolt tetős tömbje következik. D-i oldalán szegmensíves ajtó, felette ettől eltérő tengelyben ablak, Ny-i oldalán alacsonyan kis, négyzetes ablak nyílik.
A szentélyíve a hajó szélességénél kisebb átmérőjű, a fal kismértékű törését az alacsonyabb tetőgerinc is kiemeli. A szentély K-i oldalán az előzőekkel egy magasságban ablak nyílik.
A falakat kőporos vakolat borítja.
A Ny-i homlokzat előtt 1927-ben, a világháborúban elesettek emlékére emelt, historizáló lábazatra állított, korpuszos kőkereszt van.

állapot leírása:
A templom külső vakolata a lábazati szinten kismértékben hullik, ami a fal nedvesedésének következménye. A vakolat további részének állapota kielégítő. A belsőben nagyobb vakolathibák nem láthatók.
A tetőszerkezet megvizsgálására nem nyílt alkalmam, de a belsőben a boltozat 3 komoly repedése és a beázások, nemcsak a tető, de az egész épület statikájának rossz állapotára engednek következtetni. A kétszintes sekrestye felső szintjének állapota rossz, a padlás födémje már beszakadt.
A torony állapotát jelzi, hogy a harangozást az utóbbi években veszélyesnek minősítették és megszüntették. A toronysisak északi oldalán a bádogfedés nagy szakaszon hiányzik, a csapadék, illetve a madarak innen szabadon juthatnak be a torony belsejébe, valamint a tetőszerkezetbe, tovább rongálva azt.

A tető és a repedések kijavítva, festésre vár az épület.
Talán használják!