rövid leírás:
Saroktelken álló, zártsorú beépítésbe illeszkedő, hatemeletes és tetőemeletes, lapos tetős, vasbetonvázas bérházat a Fővárosi Közmunkák Tanácsa építtette Gerlóczy Gedeon tervei alapján.
külső leírás:
Saroktelken álló, zártsorú beépítésbe illeszkedő, hatemeletes és tetőemeletes, lapos tetős, vasbetonvázas bérház. Az épület földszintje és a félemelet a sarkon lecsapott, följebb lekerekített. Bejárata a Madách Imre út felől, az íves sarok mellett nyílik. A bejárattól jobbra három, balra egy kisebb és egy nagyobb üzlethelyiség. Az előcsarnokból indul a V alaprajzú, kétkarú lépcső, melynek orsóterében megközelítőleg háromszög alaprajzú lift található. A félemeleten az üzletek légtere és galériái, valamint a házfelügyelői és egy garzonlakás volt. Az I. emeleten irodák kaptak helyet. A II-V. emelet ötfogatú, szintenként két 2 szoba-hallos, két garzonlakással, a sarok felé egy 3 szoba-hallos lakás került. A III. emeleten a Madách út felőli garzon és 2 szoba-hallos lakás helyett egy 3 szoba-hallos lakás készült. A visszahúzott tetőemeleten két 1 szobás és egy 3 szobás lakás, valamint a kiszolgáló helyiségek találhatók. Az egész telek alápincézett, az üzletek raktárai mellett óvóhelyet és kazánházat alakítottak ki.
A földszint és a félemelet pillérekre kiváltott, az üzletportálok üvegfalai előtte húzódnak. A födémsávban reklámfelületet alakítottak ki.
A homlokzatok a Madách Imre úti szélső tengelyben és a Rumbach utcai három szélső tengelyben klinkertégla burkolatúak, erkélysávokkal. Közöttük travertin burkolatú a homlokzat, mely az I-VI. emeleten rizalitszerűen előreugrik. A rizaliton a Rumbach utca felől 2×2 szárnyú ablak, az íves saroktól erkélysáv fut végig, melyre a sarkon ötszárnyú ablak és kétszárnyú ajtó, majd két 2×2 szárnyú ablak nyílik. Az erkély és tetőterasz korlátok és az elválasztó falak üvegbetétes fémszerkezetűek. A tetőemelet homlokzata téglaburkolatú. Az udvari homlokzaton az I-VI. emeleten a második és negyedik tengelyben rizalit, melyet vízszintesen osztott egyszárnyú ablakok törnek át. A két szélső tengelyben ezekhez pálcakorlátos erkély csatlakozik egyszárnyú ajtóval és ablakkal. A középső tengelyt a lépcsőház függőleges acél-üveg fala és a hozzá csatlakozó (poroló)erkélyek alkotják, mellettük a kétoldalt a konyhák keskeny ablakai. A homlokzat bal szélén erőteljes kémény látható. Az udvari homlokzat vakolt.

Általában rendben van, bár néhány emeleti erkélyen érdekes dolgok láthatók.

Ikerház (0.044 km)