rövid leírás:
A hétemeletes, lapos tetős lakóépület a két világháború között tervezett Madách sugárút egyik elkészült eleme. Az épületet Faragó Sándor tervezte 1942-ben, felépült 1943-ban.
külső leírás:
Zártsorú beépítéshez csatlakozó, sarkon álló, hatemeletes és tetőemeletes, vasbetonvázas, lapos tetős bérház.
Az utcai homlokzat háromtengelyes. A középső tengely zárterkély franciaablakkal, melyhez kétoldalról tömör, kissé ívelt mellvéddel készült erkélyek csatlakoznak. A földszinti portálnyílás fölött osztópárkány, a VI. emelet fölött lemezpárkány, fölötte a terasz áttört fémkorlátja. A homlokzat a földszinten eredetileg műkő, feljebb mészkő-lap burkolatú. A portált jelenleg lefestett mozaikburkolat veszi körül. A portált és a bejáratot mészkő keret fogja körül.
Az udvari homlokzat két szélső tengelyében erkélyek, melyre a konyha és a személyzeti szoba egy-egy egyszárnyú ajtaja nyílik, középen a lépcsőház fém-üveg szerkezetű, vízszintesen osztott ablakai. Az udvari homlokzat vakolt.

A kapualj kissé firkás, baloldalt egy nagy rozsdafolt látszik, egyébként rendben van.

Ikerház (0.021 km)