rövid leírás:
A Madách Imre út - Rumbach Sebestyén utca - Király utca által határolt területen álló háromtagú épületegyüttes Gulyás Zoltán (1930-2000) tervei alapján épült 1962-ben. Mindhárom épület klinkertégla-burkolatú, hat-, illetve hétemeletes, belső udvart fog közre.
A Rumbach Sebestyén utca 18 (Madách út 2-6) szám alatti épület leírása:
Saroktelken álló, zártsorú beépítéshez csatlakozó, hétemeletes, lapos tetős, monolit vasbetonvázas lakóépület. Az épület a Madách Imre út ívelt vonalát a kétszeresen előreugratott homlokzattal követi. Bejárata a Rumbach Sebestyén utcáról nyílik.
A Madách Imre úti homlokzatot az első szekcióban ablakok törik át, a homlokzat a Madách Imre út korábbi kialakításához igazodva klinkertégla burkolatú. A második és harmadik, előreugró szekció előtt erkély fut végig, melyre ablakok és egyszárnyú ajtók nyílnak. Az erkély lemeze és a mellvéd alsó része tömör, klinkertéglával burkolt, fölötte sárga drótüvegbetétes korlát van, ugyanilyen elválasztó falakkal. A homlokzat klinkertégla burkolatú, a nyílások között megjelenő pillérek fehérre vakoltak, a nyílászárók kerete sötét színű. A Rumbach utcai homlokzat a harmadik szekcióhoz hasonló, földszintjén pillérekre kiváltott árkád. Az udvari homlokzaton a pillérek között ablakokkal sűrűn osztott, a homlokzatot a lépcsőházak ide nyíló loggiái élénkítik. A homlokzat a földszint fölött téglával burkolt, a pillérek vakoltak, az erkélylemezek világos színűek, sárga drótüvegbetétes korláttal. A homlokzatokat vakolt párkánysáv zárja. A tetőn gépészeti felépítmények láthatók, a lift gépház tömbje a lépcsőházak fölött erőteljesen kiemelkedik.

Az állapota elfogadható, de nekem az erkélyről kilógó rengeteg cső "szúrja a szemem".

Ikerház (0.088 km)