rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló kétemeletes historizáló lakóépület 1+2+2+2+1 tengelyes, építészeti tagozatokkal gazdagon díszített főhomlokzattal, falpilléres kapuval, körülépített udvarral, az udvari homlokzatok előtt háromoldali függőfolyosóval. Épült Kreuczer Károly tervei szerint, komfortosították 1934-ben.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló földszint+kétemeletes historizáló lakóépület 1+2+2+2+1 tengelyes főhomlokzattal, körülépített udvarral, az udvari homlokzatok előtt háromoldali függőfolyosóval.
Szimmetrikus kialakítású, a földszinten és a széleken kváderezett főhomlokzatának földszinti középtengelyében falpillérekkel övezett, félköríves záródású kapu áll, szemöldökében maszkos díszítésű zárókővel, az ívmezőkben füzérmotívumokból összeállított díszítéssel. A lábazatban az 1. és 5. tengelyben ajtó, a 2. és 4. tengelyben pinceablak nyílik.

A kapu két oldalán 1-1 keretezetlen kettős kapcsolt ablak, a széleken 1-1 szintén keretezetlen ablak nyílik. Szemöldökükre a kváderezés ráfordul. Az 1. emelet középtengelyében kettős kapcsolt ablak áll, timpanonos szemöldökpárkánnyal, kőbábos mellvéddel, jobbra és balra kagylódíszes, félköríves záródású falfülkékkel. Az 1. és 5. tengelyben hasonló kialakítású egyes, a 2. és 4. tengelyben pedig kettős ablakok állnak, szintén kagylódíszes falfülkékkel elválasztva, de egyszerűbb mellvéddel. A 3. szint középső három nyílása szintén kapcsolt ablak, a széleken itt is egyes ablakok állnak. Ezen a szinten valamennyi ablak félköríves záródású, egyenes szemöldökpárkányú, oszlopokkal keretezett. A homlokzatot Fogsordíszes, erősen hiányos főpárkány zárja.
állapot leírása:
Az épület meglehetősen elhanyagolt állapotú, de minden elemében rekonstruálható. A főhomlokzat építészeti tagozatai megvannak, vagy kivétel nélkül pótolhatók.

Gyakorlatilag teljesen el van bontva, csak a homlokzata van meg.

Nyomdaépület (0.063 km)