rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, törtvonalú U-alakban, asszimetrikus oldalszárnyakkal kiépített, kétemeletes historizáló lakóház, egykor átjáróház. Kilenctengelyes főhomlokzatán rusztikázott falsík, földszinti középtengelyben félköríves kapu, többi tengelyben földszinten egyszerű, emeleteken gazdag keretelésű ablakok. Egyszerű kialakítású, de igényes kapualj, vörösmészkő íves lépcső, öntöttvas korláttal. Az épület bal oldalszárnyának udvari homlokatán a földszinten kőkeretes ajtónyílások, egykor boltportálok. Emeletes épületrészek udvari homlokzatán konzolos függőfolyosók, kovácsoltvas korláttal.
külső leírás:
Zártsorú beépítésben álló, törtvonalú U-alakban, asszimetrikus oldalszárnyakkal kiépített, kétemeletes historizáló lakóház. A jobb oldaszárny hátsó részén földszintes épületszakasz.
Kilenctengelyes főhomlokzatán magas lábazat fut végig, téglány alakú pinceablakokkal. Az erőteljes rusztikázással kiemelt földszinti falsík középtengelyében félköríves kapunyílás; a második és nyolcadik tengelyben keskeny lépcső vezet fel az álló téglány formájú ajtókhoz; a többi tengelyben állótéglány formájú ablakok. A félköríves kapunyílásban egyenes záródású kétszárnyú fakapu, újabb burkolattal borítva; fölötte esztergált pálcákkal sugarasan osztott, üvegbetétes lunetta. A földszint felett tagozott osztópárkány választja el az egybefüggő, vakolatba karcolt rusztikázású emeleteket. Az emeleteken állótéglány formájú ablakok minden tengelyben. Az első emeleti ablakok végigfutó mellvédre ültetve, az ablakok alatti szakaszokon korlátbábokkal díszítve. Tagozott bélletű ablakkeretek, fent egymást átható tagozatokkal, egyenes szemöldökpárkányokkal. A második emeleten füles-talpas tagozott ablakkeretek, egyenes szemöldökpárkánnyal. A homlokzatot háromrészes, kockakonzolos zárópárkány koronázza. Az újabb festékrétegek alól a földszint lábazati részén régi, festett reklámfelirat tűnik elő.
Az udvarban szabálytalan U-alakban kiépített ház jobb szárnya a telek teljes hosszában kétemeletes, eredeti formájában látható A jobb szárny kétemeletes szakasza a telek megtörő vonala előtt véget ér, s ehhez földszintes épületrész csatlakozik. A földszintes épületszakaszon eltérő homlokzatalakítás, négyzetes ablakok, egyszerű bejárathoz egykarú lépcső vezet fel. Az épület kétemeletes szakaszain egységes homlokzatalakítás: egyszerű, keretezetlen, állótéglány formájú nyílások, eredeti nyílászárókkal. A földszinten több tengelyben egyszerű kőkeretes ajtók, ablakok, pincelejárók. Az utcai szárny földszintjén középtengelyben nyílik a kapualj félköríves nyílása. Az emeleteken végigfutó, vörösmészkő íves konzolokon nyugvó függőfolyosó, geometrikus mintájú álló téglány formájú betétekkel díszített pálcatagos kovácsoltvas korláttal. Az udvar bazaltkockákkal burkolva, széleken kialakított virágágyásokkal.
állapot leírása:
Az épület műszaki állapota rossz, külseje rendkívül elhanyagolt, - a jobb szárny földszintes szakaszától eltekintve - évtizedek óta nem volt felújítva. Málló festék és vakolat az összes homlokzaton, kapualjban és lépcsőházban, az udvari homlokzatokon legtöbb helyen szabadon látható a falazat. Az utcai szárny főlépcsője vasalással megerősítve. A bal szárny hátsó lépcsője vasalással megerősítve, aládúcolva.

A képek önmagukért beszélnek -valószínűleg összefüggésben van a pusztulása a kerületben korábban felmerült ingatlanügyekkel -ami pedig az iskolapéldája annak hogy a hazai politikai elit hol tart -oldaltól függetlenül.

Nyomdaépület (0.078 km)
"Schiffer-ház" (0.105 km)