rövid leírás:
1929-ben épült, Barát Béla és Novák Ede építészek által tervezett, hatemeletes, mindkét utca irányában 5 tengelyes, modern tömegalakítású saroklakóház. Homlokzatait a zárterkélyek és erkélyek vertikális irányú és az ablakzónákal összekötő sávozás horizontális rendszere teszi mozgalmassá. Kapualját, lépcsőházát stukkók díszítik.
külső leírás:
Zártsoros beépítésben, sarkon álló, hat emeletes, mindkét homlokzatán 2+2+1 tengelyes, lekerekített sarkú modern tömegalakítású lakóház, melyet a 3-4 tengelyben előreugró zárterkélyek, valamint a 2. és az 5. axisban erkélyek teszik plasztikussá. A földszinten üzletportálok sorakoznak. Az épületet a négyzetes ablakokat befoglaló, homlokzatokon végigfutó, a könyöklő- és szemöldökpárkányok vonalát keretként folytató, köztük vízszintesen sávozott, drapp mező teszi mozgalmassá.
Az udvari homlokzaton konzolos alátámasztású függőfolyosók futnak végig, melyet a liftakna tör meg.
A folyamatos karbantartásnak köszönhetően az ingatlan állapota kitűnő.

Változatlanul nagyon jó állapotban van az épület, a két világháború közötti modernebb törekvések jegyében fogant.

"Horváth-ház" (0.016 km)
"Kopits-ház" (0.056 km)