Buszpályaudvar

Közlekedési emlék
közúti közlekedés
kulturális és szórakoztató épület
kiállítóhely
kiállítási pavilon
rövid leírás:
A Móricz Zsigmond körtértől D-re nyíló, széles utca közepén álló, földszintes épület. Zárt, három összemetsződő téglalap alaprajzú fejépülethez hosszan elnyúló lebegőtető-sor kapcsolódik. A tetősor másik végéhez egy emelet magas, téglalap alapú, lapostetős, téglaburkolatú épülettömb csatlakozik (1967). A váróban kerámiamozaik falburkolat, homlokzatán mintába rakott téglaburkolat. (Félix Vilmos, UVATERV)
külső leírás:
Az É-i fejépület három, egymásba metsződő téglalap alaprajzú épület. A középső kubus - az egykori váró - a két szélső fölé emelkedik merész vonalú szárnyas, lebegtetett tetőszerkezetével. A középső kubus üvegfalai a két szélső, lapostetős tömeg nyerstégla és vakolt felületű homlokzatai közé ékelődik. A fejépülettől D-i irányban messzire nyúló, oszlopokon álló, az alaprajzon egymáshoz képest elcsúsztatott gombafödém-sor húzódik. Ez a nyitott-fedett tér az egykori buszpályaudvar peronja volt.

A peron lebegőtető sora D-i végéhez 1967-ben épített egyemeletes, klinkertégla burkolatú szociális épület tömbje csatlakozik.

Felújított.

2010.06.03 11:33 prozak01 állapot: 4 - koordináta: N 47° 28,222' E 19° 2,584' - pont: 4

Annyi változás tapasztalható, hogy a játékbolt szerintem már nincs itt, legalábbis én csak a kissé megtépázott reklámját láttam.

tűzoltóság (0.367 km)