Kallivoda-villa

villa
villa
Baranya
Pécs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Kétszintes, négyzet alaprajzú, kisméretű, modern villaépület tetőterasszal, délnyugati sarkán terméskőből kirakott hengeres taggal. 1940-ben Molnár Farkas tervei szerint épült Kallivoda Olga számára.
külső leírás:
Kétszintes, négyzet alakú, kisméretű villaépület. A főhomlokzatán balra terméskővel kirakott, saroktoronyra emlékeztető hengeres toldalék, mely a szint magasságán nem nyúlik túl. A homlokzat többi részét egy ajtó valamint 3 fektetett téglalap alakú ablak alkotja. A lábazati zóna szintén terméskővel kirakott, az ajtóhoz lépcsőn lehet feljutni. Az ablakok felett hullámpala kulisszahomlokzat, mely igény szerint csörlővel leengedhető, rajta violinkulcsba rejtett KO monogram. Az épület másik bejárata a homlokzat nyugati végén süllyesztve a hengeres toldalék mellett található. Az itt elhelyezkedő ablakon - mely nyugatra nyílik - a KE monogram olvasható. A bejárati ajtó hajóablakos kiképzésű, mellette, az oldalfalon körablak található.
Az épület állapota jó, felújítást nem igényel.

2010.05.19 10:23 prozak01 állapot: 5 - koordináta: N 46° 5,061' E 18° 13,454' - pont: 3

Nagyon szép, a két világháború közötti modernista törekvéseket tökéletesen mintázó épület, kifogástalan állapotban.

Villa (0.176 km)
Berecz-villa (0.208 km)