Vegyes
rövid leírás:
A háromemeletes egykori bérház eklektikus stílusú, zárt utcai beépítésű, U-alaprajzú épület, belső udvaros kialakítással. Homlokzatán gazdag épületplasztikai díszítés (ornamentális parapetmezők, hangsúlyos párkányok, antik figurális tondó stb.) található. Belső terében figyelemre méltó a lépcsőház szecessziós hatású, virágfüzéreket mintázó, festett stukkódísze.
külső leírás:
A háromemeletes bérház eklektikus stílusú, zárt utcai beépítésű, U-alaprajzú épület, belső udvaros kialakítással és utólagos tetőtérbeépítéssel. Az öttengelyes utcai homlokzat középső három tengelye - az első emelettől kezdve - enyhén előreugrik, a falsík ezen a középső részen fúgázott. A földszintet négy egyenes záródású ablak tagolja, melyek könyöklőpárkányát ornamentálisan faragott konzol tartja. Az ötödik, jobb szélső tengelyben nyílik a félkörív záródású, kétszárnyas bejárati kapu, melyet armírozás (?) emel ki. A kapu boltívének záróköve díszesen faragott - monogrammos címerpajzs-szerű motívumot "függönyös", volutás dísz vesz körül, s íves vonalú párkány zár le. Ez a párkány fut végig az épületen, a földszintet és az első emeletet elválasztva. A kiemelt középső rész középső tengelyében mindhárom szinten keresztül a nyolcszög három oldalával határolt zárterkélysor húzódik, az ablakok alatt ornamentális díszítésű parapetmezővel. A második és negyedik tengelyben az első emelet egyenes záródású nyílásai előtt egy-egy faragott kőrácsos erkély található, melyet oroszlánfejes konzolok tartanak. Az ablakok fölött erőteljesen előreugró, tört vonalú szemöldökpárkány, mely szintén díszesen faragott mezőt zár le. A második emelet ablakai egyenes záródásúak, díszítetlenek, felettük mindkét oldalon egy-egy domborműves tondó: a bal oldalon Pallas Athéné, a jobb oldalon Hermész profilos, feliratozott képmásával. A harmadik emelet egyenes záródású ablakait eklektikus fejezettel záródó falsávok keretezik, szemöldökpárkányuk, melyet konzolpárok tartanak, erőteljesen kiugrik. A középső homlokzati rész íves, megtört vonalú oromzattal záródik. Az orommező közepén ovális ablak nyílik, fölötte faragott női fej, melyet volutaszerű motívumok vesznek körül. A két szélső tengely első emeletén az egyenes záródású ablakok díszítetlenek, a második emeletieknek enyhén előreugró könyöklőpárkányuk, a harmadik emeletieknek könyöklőpárkányuk és hangsúlyos szemöldökpárkányuk van.
állapot leírása:
Az épület utcai homlokzata meglehetősen kopott állapotban van: a vakolat több helyen omlik, helyenként töredezettek, hiányosak a plasztikai díszítések. A lépcsőházi stukkó szépen felújított állapotban van, a lépcsőház egyéb részei azonban felújításra szorulnak.

Valamikor szép volt, de eléggé lepusztult: vakolathiány, falfirka stb. rontja az állapotát.

Mentőkórház (0.005 km)