rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, két udvar körül kiépített lakóház. Négyszakaszos csehsüveg boltozattal fedett kapualjából nyíló lépcsőházban ovális orsóterű íves lépcső vezet az emeletre. Az udvari homlokzatok egyszerűek, az emeleten íves konzolokon nyugvó, kovácsoltvas korláttal kísért függőfolyosó látható. A lépcsőház mennyezetén egykorú falfestmény.
Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, két udvar körül kiépített, nyeregtetős lakóház.
Tizenhárom tengelyes főhomlokzatának földszinti középső tengelyében szegmensíves záródású kapunyílás látható. A főhomlokzatot vízszintesen könyöklő-, osztó- és zárópárkány tagozza. A magas lábazatban, felettük a földszinten és az emeleten a tengelyekben álló téglány formájú ablakok láthatóak. A pinceablakok körül egyszerű szalagkeret látható (alóla néhol előtűnik a korábbi kőkeret); a földszinti és emeleti ablakok körül profilozott szalagkeret, konzolos egyenes szemöldökpárkány helyezkedik el. Az épület bejárati középtengelyét a kapu két oldalán elhelyezett, osztópárkányt alátámasztó páros konzolok, s az emeleti ablak alá helyezett három rozettával díszített fekvő téglány alakú kiülő faltükör emeli ki.
állapot leírása:
Az épület műszaki állapota jó, de elhanyagolt. Sokhelyütt hullik a vakolat, de a falak nem vizesednek.

Továbbra is romló állapotú épület.

Gregersen-ház (0.081 km)