Használaton kívül
rövid leírás:
A zártsorú beépítésben álló egyemeletes épület a 19. század közepén, két nagy szakaszban épült. Az épület első formájában feltehetően 1838 és 1842 között épült. Ezt a fennálló épületet alakították át 1842-ben Hild József tervei szerint Popp W. János tulajdonos részére.
Zártsorú beépítésben álló, öttengelyes főhomlokzatú, egyemeletes épület. Főhomlokzatának földszintje vakolatsávos, sarokpilaszteres díszítésű, középtengelyben egyenes záródású kapu helyezkedik el. Emeletén álló téglány alakú, konzolos szemöldökű, szalagkeretes ablakok láthatóak. Az épület pincéjében és földszintjén dongaboltozatok láthatóak, emelete síkmennyezetes. Az udvar egyszerű nyílászárókkal kialakított homlokzatai előtt az emeleten konzolos függőfolyosó fut végig, kovácsoltvas pálcatagos korláttal, melyet helyenként indás díszű, illetve monogramos szakaszok tagolnak.

Zártsorú beépítésben álló, egyemeletes, öttengelyes főhomlokzatú lakóház.
Főhomlokzatát végigfutó egyszerű lábazat, erőteljes osztópárkány, tagozott zárópárkány tagolják vízszintesen. A földszinti falfelületet vízszintes sávozás díszíti, az emeleti ablakok alatt keskeny könyöklőpárkány fut végig. A földszinten a homlokzat szélein, és a középtengelyben elhelyezkedő kapu két oldalán toszkán fejezetű pilaszterek tagolják a homlokzatot. A homlokzat nyílásai egyenes záródásúak. A négyzetes kapu kereteletlen, szintúgy a két oldalán elhelyezkedő ablakok. Az emeleti ablakok körül finoman tagozott szalagkeret fut, fölöttük konzolokkal alátámasztott egyenes szemöldökpárkány. A nyílászárók újak, a legutóbbi felújítás alkalmával készültek.
Az udvari homlokzatok egységes kialakításúak: sima falsíkon kereteletlen nyílások helyezkednek el, az emelet előtt íves konzolokon nyugvó függőfolyosó fut körbe. A körfolyosót pálcatagos, geometrikus betétekkel tagozott kovácsoltvas korlát kíséri. Az utcai szárny emeletén a függőfolyosó beépítésre került, favázas, üvegbetétes fallal választották le.
Az épület műszaki állapota jó. Jelenleg üresen áll.

2010.12.15 09:45 rlevente állapot: 4 - pont: 4

Az "Eladó" felirat eltűnt, megjelent helyette egy elég szörnyű kapufestés, valamint egy "lavór" az ablakban.
Más változás sajnos nincs.