rövid leírás:
A Vas és Kőfaragó utca sarkán, zártsorú beépítésben álló, szabálytalan "U" alaprajzú épület, melynek szárnyai és a szomszédos ház fala kicsiny ötszögű udvart fognak közre kelet felé. A sarok a két utca vonalát követve erőteljesen kiugrik, de nem az élek találkoznak, hanem egy tengely szélességben keskeny homlokzati szakasz jött létre. A Vas utca felé 11, a Kőfaragó utca felé 8 tengelyes. A homlokzatok egyszerű, klasszicizáló formanyelvet mutatnak a szélső tengelyek enyhe kiugratásával. A bejárat a Vas utca felől nyílik, melyen belépve közvetlenül magasra emelkedő lépcsősorhoz, és azt követően üvegtetővel fedett, kovácsoltvas, öntött vasoszlopokkal alátámasztott, szabadon álló csigalépcsősorhoz jutunk. A 12 szögű lépcsőházban gazdag stukkó dísz nyomai látszanak. Az emeletről két, az utcai homlokzatokat követő rövid függőfolyosó fut végig. A Vas utcai homlokzat jobboldali részében egy melléklépcsőház is található.
Épült 1867-ben Frey Lajos tervei szerint.
külső leírás:
A lakóház a Vas és Kőfaragó utca sarkán, zártsorú beépítésben áll, szabálytalan "U" alaprajzzal, melynek szárnyai és a szomszédos ház fala kicsiny ötszögű udvart fognak közre. A sarkon az épület egytengelyes, a Vas utca felé 11, a Kőfaragó utca felé 8 tengelyes. Az 1867-ben kialakított épület elsősorban külső homlokzatain és az első emeleti lépcsőházban őrzi az akkori stíluselemeket. A homlokzatok egyszerű, klasszicizáló formanyelvet mutatnak a szélső tengelyek enyhe kiugratásával és a copf stílusra jellemző füzérekkel. Mindkét utcai homlokzaton és a sarki rövid homlokzaton is ugyanaz a kialakítás látható.
A járdaszintre pinceablakok nyílnak, melyek felett hangsúlyos könyöklőpárkánnyal kialakított ablakok találhatók. A Kőfaragó utca legszélső bal tengelyébe a pinceablak helyett bádogajtót vágtak, úgymint az egytengelyes sarokhomlokzatnál és a Vas utcai bejárat jobboldalán. A magasföldszinti és az első emeleti ablakok között többszörösen tagolt övpárkány fut körbe, melyen kiugratott könyöklőpárkányokra támaszkodó, vakolatkeretezéssel és szemöldökpárkányzattal kiemelt, magas oromzati mezővel lezárt ablakokat helyeztek.
A szélső kiugratott homlokzatokat a földszinti ablakok felett girlandokkal, az első emeleti ablakok konzolos szemöldökpárkányával is kiemelték.
állapot leírása:
A külső homlokzata elhanyagoltabb képet mutat, mint a belső. Összefirkált, hulló, koszos szürke vakolatú. A belsőben nem régen volt festés, a kovácsoltvas elemek, a fali stukkók jó állapotban, friss színekkel jelennek meg.

Csak ismételni tudom a korábbi jelentést. Erős hanyatlás, változás nem történt.