bérház
Lakóház.
Jelleg:
Zártsorú beépítésben elhelyezkedő, körülépített udvaros négyemeletes bérház két utcára néző homlokzattal.
Az utcai szárnyak kéttraktusosak, az udvariak egytraktusosak. Nyereg-, illetve félnyereg tető fedéssel. A főhomlokzat 1+2+1+2+1 tengely tagolású. A félköríves záródású kaput toszkán oszlopok keretezik, amelyek kőbábos korlátú erkélyt tartanak, amely az első emeleten trapéz alakban kiugró zárterkély előtt található. Eredeti kapuszárnyak kovácsoltvas medaillonokkal, felülvilágító kovácsoltvas ráccsal.
:

A kapualj öt szakaszos, boltozott, toszkán pilaszterek, ill. pilaszterpárok, rozettás hevederek. A harmadik szakaszban jobbra kis térbővület, balra a lépcsőház előtere, vakajtók stukkó szemöldökpárkánnyal. A lépcsőház a kapualj belső három szakaszához félköríves árkádnyílásokkal csatlakozik. A kapualj padlója keramit burkolatú, a lépcsőházi pihenők mozaikpadlósak, a második emelet fölött ugyanaz a minta terrazzoval.
A lépcsőház négyzet alaprajzú, síkmennyezetes. A három karú lépcsőt boltívek és élkeresztboltozatok támasztják alá. Az ívek az emeleteken toszkán pilasztereről a pihenőknél (szintenként más fejezetű) oszlopokról indulnak. Kovácsoltvas korlát, a liftnél sugaras díszű pajzsokkal. A lépcsőházból nyíló első emeleti, kétszárnyú lakásajtók üvegezettek, gazdagon díszített kovácsoltvas ráccsal. A függőfolyosóról nyíló, szintén kétszárnyú lakásajtók, illetve ablakok rácsai újabbak.
Az udvari homlokzatok függőfolyosósak, a körúti szárnynál a két sarokban zárt folyosórészek szűkítik az udvar terét. Ezek között az első és második emeleten üvegezett loggia van Colosseum-motívumos homlokzattagolással, 3-3 nyílással (a harmadik emeleten terasz vaskorláttal.)
Az északkeleti sarokban melléklépcsőház 3 karú lebegő lépcső, utólagos lift.

Négyemeletes, körülépített udvaros sarokház három emeletes sarok-zárterkéllyel.