polgárház
városi polgárház
polgárház
városi polgárház
külső leírás:
A téglány alaprajzú telken zártsorú beépítésben utcasarkon álló épület K-i főhomlokzatával a Megyeház útra, rövidebb, D-i homlokzatával a szűkebb Lépcső utcára néz, míg Ny-i homlokzatával a Lépcső utca 1. sz. épülettel/résszel épült össze. D-i homlokzata 2, K-i homlokzata 2+3+2 tengelyes, kis kiülésű középrizalitjának tengelyében gyalogkapu nyílik. Az állótéglány ablakok osztása, alakja, valamint egyszerű profilú osztó- és koronázópárkánya alapján az épület a 18. sz. végére datálható. A földszint - feltehetően új keletű - nyíláskeretezései jól igazodnak az épület stílusához.
állapot leírása:
A homlokzatokon lábazati vizesedések nyomai láthatók, a homlokzati festék mindenütt megrepedt, leválik. Az udvari homlokzatok eresz és könyöklő körüli részein a vakolat felázott, levált.

Teljesen gondozatlan, elhanyagolt, lassan romló állapotú lakóház.