Hitelintézeti palota

Ideiglenes műemléki védelem
bank
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
1913-ban épült, eklektikus épület a budapesti Hajós és Villányi cég tervei alapján.
Zártsorú beépítésű, függőfolyosós udvari szárnyú, háromemeletes középület.
Főkomlokzatát erősen hangsúlyozza az első emeletről induló, középrizalitszerű, közel méternyire előreugró homlokzati elem, amely egymás fölött egy-egy zárt erkélyt, loggiát, ill. erkélyt foglalt magába. Ennek az osztásnak felel meg a térben kevésbé mozgatott, de hatásában monumentalitásra törekvő földszint is.
A gazdagon tagolt koronázópárkány fölött a homlokzat hármas osztásának megfelelő, monumentális oromzat kap helyet. A középső mező két szélén egy-egy törpe-pilléren gyümölcsfüzéreket tartü gyermekfigurák, míg a homlokzat két szélén zömök, obeliszk formájú elemek állnak. Az épület utcai traktusán rendkívül hangsúlyos magas manzárd tető fedi le.
Az épület földszinti, volt bankfiókjának meghatározó eleme a nyílászárókra szerelt eredeti, részben elkektikus, részben art deco stílusú rácsozat.
Lakóépület (2010.06.15 12:52 guess.who)

A homlokzat emeleti részei hibátlanok, a földszint elhasználódott. Egy TESCO-Express is üzemel a földszinten, az áruszállítás miatt ezért a kapuja a közösségi forgalom elől zárva van. A kerítésen át készített fotókon látszik, hogy ez a Széchenyi István utca házai többségének problémája: a '80-as évek elején végbement tömbrehabilitáció csak az utcai frontok homlokzatára vonatkozott