Vörös Ördög vendéglő

Emeletes gótikus lakóház, Vörös Ördög vendéglő, borozó, bormúzeum. 14. sz., 1771-ben átépítve.
:
Zártsorú beépítésben álló, "L" alaprajzú emeletes lakóház, cseréppel fedett nyeregtetővel. A kéttengelyes főhomlokzat a kővel borított lábazat fölött narancssárgára festett. A földszint vízszintes sávozással díszített vakolatú. A földszint bal oldalán kosáríves, kőkeretes kapu nyílik. A keret szemöldökkővel és vállkövekkel hangsúlyozott. A fa kapuszárnyak kazettásak. A kaputól jobbra kapcsolt, szalagkeretes, könyöklőpárkányos ablak kapott helyet. Az emelet kissé kiugratott, mely kiugrást lekerekített, kettős tagolású konzolokra támaszkodó ívsoros osztópárkány biztosítja. A XIV. sz. végi kő párkányt csúcsívekbe írt háromkaréjok alkotják. Az emeleti két ikerablak szalagkerete fölött két-két voluta szemöldökdíszt alkot. Az emeletet fehérre festett lizénák tagolják, egy-egy a szélein, egy páros lizéna pedig az ablaktengelyes között helyezkedik el. Az erősen profilált zárópárkány fölött, a padlásteret megvilágító két, félköríves padlásablak látható.

Az épület állapota nem változott, továbbra is nagyon jó. Nem irigylem az étterem tulajdonosát az utcaburkolat felújítása és az így nyilván megcsappant forgalom miatt.