rövid leírás:
A zártsorú beépítésben álló egyemeletes lakóház földszinti ablakait geometrikus és hullám díszítésű kőkeret, az emeletieket aedikulák emelik ki. A fa bejárati kaput palmetta és gyöngysor mintázatú kőkeret díszíti. A házat erőteljes, gyöngysor, tojásléc, valamint fogsor motívumos főpárkányzat zárja. Tervezte Heinrich Károly.
külső leírás:
A zártsorú beépítésben álló földszintes épület hét tengellyel néz a Mária utcára. A tengelyesen szimmetrikus épület vertikálisan két részre bontható.
A földszinti vakolt falfelületet egyenes záródású nyílások tagolják. Az ablakokat erőteljes, geometrikus és hullám díszítésű kőkeret emeli ki. Az eredeti, fából készült bejárati kaput palmetta és gyöngysor mintázatú kőkeret, valamint a kapu felett lévő, oroszlánfejes zárókő hangsúlyozza. Az ablakok közti felületet kettős pilaszterek díszítik.
A földszintet hangsúlyos, fogsor tagozatos övpárkány választja el az első emelettől. Ezt a szintet a vakolt, kváderezett falfelület jellemzi. Az egyenes záródású nyílásokat aedikulák, valamint a felettük elhelyezett oroszlánfejek díszítik. A lakóház főpárkányát gyöngysor, tojásléc, illetve fogsor motívumok gazdagítják.
állapot leírása:
Az épület utcai homlokzatán a vakolat több helyen hiányzik, legrosszabb állapotban a földszinti rész van, azonban a homlokzati díszítő elemek jelentős része megőrződött. Az udvari homlokzatokon szintén sok helyen mállik a vakolat, de a kapualj mennyezetét díszítő elemek épségben megmaradtak. A lépcsőház elhanyagolt, a műkő lépcsőfokok kopottak.

A ház állapota továbbra is romló.
Főleg a lábazat állapota rossz.