rövid leírás:
A zárt sorú beépítésben álló egyemeletes épületet vertikálisan a kéttengelyes sarokrizalitok tagolják, melyeket a sarokarmírozás tesz hangsúlyossá. Földszinti egyenes záródású ablakait rusztikus keretezés, az emeletieket aedikulák emelik ki. A házat erőteljes, az architrávban palmetta és tojásléc díszítésű főpárkány zárja.
külső leírás:
A zártsorú beépítésben álló épület kilenc tengellyel néz a Horánszky utcára. Az egyemeletes palotát vertikálisan a kéttengelyes sarokrizalitok tagolják, melyeket a sarokarmírozás tesz hangsúlyossá. Az épület horizontálisan két egységre tagolható.
A földszinten az egyenes záródású ablakokat rusztikus keretezés emeli ki a vakolt falfelületből. Az eredeti, fából készült, félköríves záródású bejárati kaput római dór fejezetes pilaszterek keretezik. A földszintet hangsúlyos övpárkány választja el az első emelettől. Ezen az egységen az egyenes záródású nyílásokat konzolos aedikula díszíti. A palota kapuzata felett szárnyasajtós erkély található, melynek veszélyessé vált mellvédjét eltávolították. Az épületet erőteljes, az architrávban palmetta motívummal díszített főpárkány zárja.
Az épületbe donga, valamint csegelyes gömb boltozatos kapualj vezet be, melyből jobbra nyílik a zárt lépcsőház. A vörös márványból készült háromkarú lépcsőt díszes kovácsoltvas korlát kíséri.
állapot leírása:
Az igényesen megtervezett díszes külső homlokzat több helyen jelentős károsodást szenvedett. A ház szimmetriatengelyében lévő erkélyt már lezárták, mivel hiányzik a mellvéd, a vakolat nagy felületen lehullott, valamint a főpárkány díszítőelemei is sok helyen sérültek. A kapualjat szépen felújították, a lépcsőházat rendben tartják, és a lakók figyelnek az udvari kiskert ápolására, azonban a belső homlokzaton nagy mértékű a vakolat pusztulása. Több helyen már a téglafal látszódik, valamint a tető alatt a vakolatot tartó nád.

A homlokzat szennyezett, mállik a vakolat.

társasház (0.080 km)