Kunszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, szegmentíves szentélyzáródású, DNy-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentély DK-i oldalához kapcsolódó sekrestyével. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 20. század. Berendezés: jellemzően 19-20. század. Orgona: 1745 (Paszter Kristóf), átépítve: 1868 (Bakos Károly). Épült 1776-ban (Stern Mihály kőműves, Tünshiern Mihály ácsmester), az 1825-ös tűzvész után helyreállították.
külső leírás:
Kis tér közepén szabadon álló, négyszögletes hajóval és félköríves szentélyzáródással, egy nyugati toronnyal épült barokk plébániatemplom. A szentély déli oldalához csatlakozik a hajó oldalfalától is előbbre ugró sekrestye. Torony a nyugati homlokzat tengelyében és a homlokzattal egy síkban épült, fedése pala, a hajóé cserép.
Nyugati homlokzat jelentéktelen, homlokzat közepén konvex íves, szalagkeretes, kétszárnyú kapu, felette barokk, szemöldökgyámos (?) ablak, az egyemeletes tornyot ökörszem és félköríves záródású ablakkal.
Az oldalfalon a hajót és a szentélynégyszöget 1-1 a nyugati homlokzaton elhelyezett ablakhoz hasonló ablak világítja meg.

Belül elég komoly vizesedés (1997).

Szép állapotban van.