Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, földszintes, mindkét végén felső csonkakontyolt nyeregtetős épület. Utcai homlokzatához kétoldalt falazott kerítés csatlakozik. A homlokzat D-i tengelyében bejárat, orommezejében két padlásablak között félköríves szoborfülke, benne Szent Flórián-szobor (Domenico Berti luccai kőfaragó?). A DK-i, udvari homlokzaton árkádsor, kosáríves, beüvegezett nyílásokkal. Az ereszcsatorna öszszefolyóján felirat, évszámmal és az építtető monogramjával: 18 G A 15. Kéttraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, belső terei síkmennyezetesek, a folyosóról nyíló 18. század végi bejárati ajtóval. Építtette Arnó György városi szenátor a 18. század végén.
külső leírás:
Téglalap alaprajzú, földszintes ház csatlakozó beépítésben, felülkontyolt tetővel, cserép fedéssel. Az utcai homlokzat mindkét oldalához téglakerítés csatlakozik, a bal oldali már a szomszédos házé, a jobb oldali saját, autóbejárattal.
Az utcai homlokzat 1+2+1 tengelyes, ezek közül a jobb szélső a ház bejárata. A homlokzaton lábazat fut végig, a trapéz alakú oromzatot keret veszi körül; benne két padlásablak között szalagkeretes, félköríves záródású szoborfülke van, benne Szt. Flórián szobrával. A nyílások állótéglány alakúak, a földszintiek szalagkeretesek, a padlásablakok keret nélküliek.
Az udvari homlokzatot a négy kosáríves, (beüvegezett) nyílás uralja.
Az utcai padlásablakok megfelelői az udvari hátsó homlokzaton is megtalálhatók.