Baja Körzeti Földhivatal
Lakóház, klasszicista, 1810. Átalakítva.
U alaprajzú, földszintes sarokház nyeregtetővel, cserépfedéssel.
Három utcai homlokzata közül a Munkácsy utcai állhat legközelebb az eredeti állapothoz, a többin a nyílások teljesen újak, a tagozatok eltüntek. A Kölcsey utcai homlokzat 5, a Kölcsey és a Munkácsy utca kereszteződésében kialakult kis kiteresedésre néző homlokzat 9 tengelyes (az egyenes záródású kerteletlen kapu a 6. tengelyben helyezkedik el), a Munkácsy utcai homlokzat 6 ablaktengelyes. A továbbiakban csak erről a homlokzatról lesz szó.
Rajta lábazat és főpárkány fut végig, a falsíkot toszkán pilaszterek tagolják, az ablakok állótéglány alakúak, egyszerű szalagkerettel, könyöklővel, szemöldökpárkánnyal. Közülük csak kettő régi rendszerű, ki-benyiló, eredeti alakját is csak 5 tartotta meg a hatból.

állapot leírása:
Elképesztő, összevissza toldott-foldott, emberi lakásra alig alkalmas állapotban van egy lakás (kapualjból jobbra nyíló) kivételéve. 1997.

Sokféle színű, többféleképpen javított festés, az esőcsatorna mellett ázás nyoma, többféleképpen cserélt modern abalkok.
Mit védünk???

rendelő (0.083 km)