Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Saroktelken, fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, földszintes épület, a Kölcsey Ferenc u. kiteresedésére néző homlokzatán felső csonkakontyolt nyeregtetővel. A K-i telekhatár mellett, földszintes, nyeregtetős melléképület, D-i sarkához kapcsolódó toldalékkal. A két épületet az utcai telekhatáron falazott, pilléres fal köti össze, a kerítésfalban kosáríves kapuval, sugaras díszítésű faragott kapuszárnyakkal. A főépület udvari homlokzatán árkádíves tornác. Épült a 19. század elején.
külső leírás:
Téglalap alaprajzú, földszintes épület felülkontyolt tetővel, cserépfedéssel, zártsorú beépítésben. Kéttengelyes utcai homlokzatához párkánymagasságú téglakerítés csatlakozik, benne kosáríves záródású, pilléres, záróköves kapuval. A kerítés a Kölcsey utcában valamivel alacsonnyabb, négyszögű pillérek tagolják.
A homlokzaton és a keritésen lábazat fut végig. Az ablakok állótéglány alakúak, tagolt szalagkerettel, könyöklővel. A homlokzatot az eresz vonalában egyrészes párkány osztja meg, az oromzat két, téglalap alakú, kereteletlen padlásablak tagolja.

Az a rész, ami védelemre érdemes az csak 3-t érdemel, a jellegtelen épületrészt felújították.
Festékhullás, vizesedés - felújításra szorul.