Megújulásunk támogatója:  

Lakóház

azonosító:
2108
törzsszám:
543
szélesség (lat):
N 46° 11,056'
hosszúság (lon):
E 18° 56,962'
védettség:
Műemléki védelem
jelleg:
Építmény
név jellemző:
Mai
eredeti kategória:
Lakóépület
eredeti főtípus:
lakóház
jelenlegi kategória:
Lakóépület
jelenlegi főtípus:
lakóház
megye:
Bács-Kiskun
helység:
helyrajzi szám:
1347
település KSH kódja:
3522
földhivatal:
Baja Körzeti Földhivatal
állapot:
Kielégítő
rövid leírás:
Utcavonalon álló, L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület. Utcai homlokzatán konzolsoros zárópárkány, kis kiülésű középrizalit, benne két ablak által közrefogott, kosáríves záródású kapu, faragott szárnyakkal. Kéttraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, részben átalakítva. Csehsüveg boltozatos helyiségek, síkmennyezetes kapualj. 19. századi nyílászárók, köztük egy lakásajtó, faragott szárnyakkal, eredeti vasalatokkal, oroszlános lunettaráccsal. A 19. század elején, klasszicista stílusban épült, majd a század folyamán historizáló stílusban átalakították. Udvarán: több melléképület, köztük - a Ny-i telekhatáron - egy téglalap alaprajzú, É-i végén felső csonkakontyolt, nyeregtetős ház.
külső leírás:
L alaprajzú, földszintes lakóépület kontytetővel, cserép fedéssel, csatlakozó beépítésben.
Kölcsey utcai homlokzata 5+3+5 tengelyes, utobbi öt tengely szabálytalan kiosztású, alul lábazat, fölül háromrészes párkány zárja le, melynek képszékét konzolsor tartja. A középrizalit és az oldalsó részek széleit is lizénák hangsúlyozzák. A középtengelyben elhelyezkedő kapu kosáríves záródású, szalagkeretes, kerékvető-, váll-, és zárókővel; az ablakok állótéglány alakúak, tagolt, a lábazatig lenyúló szalagkerettel.Állapotjelentések

2010.10.17 15:28 piroska állapot: 3 - pont: 7

Az épület állapota nem lett jobb, vakolathullás a kapunál, és a lábazatnál, kisebb repedés a tető alatt, az esőcsatorna egy része nagyon rozsdás.

Új jelentés készítéséhez be kell jelentkezni.

Közeli objektumok

Lakóház (0.002 km)
Lakóház (0.057 km)
lakóépület (0.065 km)
lakóépület (0.080 km)
Lakóház (0.081 km)
Lakóház (0.115 km)
rendelő (0.119 km)
Lakóház (0.139 km)