Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon álló, L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület. Utcai homlokzatán konzolsoros zárópárkány, kis kiülésű középrizalit, benne két ablak által közrefogott, kosáríves záródású kapu, faragott szárnyakkal. Kéttraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, részben átalakítva. Csehsüveg boltozatos helyiségek, síkmennyezetes kapualj. 19. századi nyílászárók, köztük egy lakásajtó, faragott szárnyakkal, eredeti vasalatokkal, oroszlános lunettaráccsal. A 19. század elején, klasszicista stílusban épült, majd a század folyamán historizáló stílusban átalakították. Udvarán: több melléképület, köztük - a Ny-i telekhatáron - egy téglalap alaprajzú, É-i végén felső csonkakontyolt, nyeregtetős ház.
L alaprajzú, földszintes lakóépület kontytetővel, cserép fedéssel, csatlakozó beépítésben.
Kölcsey utcai homlokzata 5+3+5 tengelyes, utobbi öt tengely szabálytalan kiosztású, alul lábazat, fölül háromrészes párkány zárja le, melynek képszékét konzolsor tartja. A középrizalit és az oldalsó részek széleit is lizénák hangsúlyozzák. A középtengelyben elhelyezkedő kapu kosáríves záródású, szalagkeretes, kerékvető-, váll-, és zárókővel; az ablakok állótéglány alakúak, tagolt, a lábazatig lenyúló szalagkerettel.

Az épület állapota nem lett jobb, vakolathullás a kapunál, és a lábazatnál, kisebb repedés a tető alatt, az esőcsatorna egy része nagyon rozsdás.

lakóépület (0.065 km)
lakóépület (0.080 km)