Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős épület. Utcai homlokzatán széles, kis kiülésű középrizalit. A homlokzat két végéhez falazott kerítés kapcsolódik, benne egy-egy gyalogkapuval és kosáríves nyílású kocsiáthajtóval, a kapupilléreken bábokkal. Udvari homlokzatán kosáríves árkádsor, részben beüvegezett nyílásokkal, K-i végén alacsonyabb toldalék. Kéttraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, teknő-, donga- és keresztboltozatú helyiségekkel, a teknőboltozatok közepén stukkódísz. A 18. század második felében épült királyi sóraktár céljára, a 19. század második felében átalakították.
külső leírás:
Téglalap alaprajzú, földszintes épület, utcai homlokzatához zártsorú beépítésben két oldalán egy-egy kocsikapu csatlakozik, falazott kerítéssel, kontytetővel, cserépfedéssel.
A Kölcsey utcai homlokzat 1+5+1 ablaktengelyes, kis kiülésű középrizalittal. A homlokzaton lábazat és egyrészes párkány fut végig, az ablaktengelyek vékonyan keretezett falmezőkben helyezkednek el a következő osztásban: 1+2+2+1+1. Az ablaknyílásokat egyszerű füles szalagkeret kereteli. A két oldalhomlokzat kialakítása hasonló, de nincsen lábazatuk, 3+1 tengelyesek (az előbbiekkel egyezeő kialakítású ablakok meg a félköríves záródású, kereteletlen bejárati ajtó.) Az udvari homlokzat két széléhez alacsonyabb, félkontytetős, cseréppel fedett kis toldalékok csatlakoznak. A homlokzat közöttük húzódó része eredetileg nyitott, (kosáríves) árkádos volt, ma mindegyik be van üvegezve és a lakások részeként funkcionál.

A 33 -as szám ú épület állapota továbbra is nagyon jó, de mellette a másik épület romló.
(miért 33-35 a szám?)