Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős ház. Utcai homlokzatát klasszicista vakolat-architektúra tagolja, D-i végéhez falazott kerítés csatlakozik, kocsiáthajtóval. Udvari szárnyának közepén kisméretű, rizalitszerű, félköríves alaprajzú épületrész. Udvari homlokzatain pilléres, mellvédes tornác, újabban beüvegezett nyílásokkal. A szárny végéhez alacsonyabb tetőgerincű toldalék kapcsolódik. Az utcai szárny két-, az oldalszárny egytraktusos, oldalfolyosós elrendezésű. Síkmennyezetes helyiségek, az utcai szobákban kályhafülkék, többnyire 19. századi nyílászárók, eredeti vasalatokkal. Épült a 19. század első felében. Udvarában: újabb melléképület.
külső leírás:
L alaprajzú, földszintes ház zártsorú beépítésben, nyeregtetővel, cserépfedéssel. A ház tkp. két részből tevődik össze: az L alakú utcai rész hátranyúló szárnyának végéhez egy másik, alacsonyabb párkány- és gerincmagasságú toldalék kapcsolódik.
Utcai homlokzata 5 tengelyes, ezek közül az első egy ablakból átalakított (üzlet)ajtó. A ház baloldalt szomszédos házzal érintkezik, jobb oldalt falazott, kocsikapuval ellátott kerítésben folytatódik. A homlokzaton lábazat és kétrsészes koronázó-, valamint egyrészes szemöldökpárkány fut végig, ez utóbbi a nyílások fölött félkörívet ír le. A tengelyek között toszkán pilaszterek emelkednek. Az ablaknyílások állótéglány alakúak, kereteletlenek, könyöklővel. A kocsikapu téglalap alakú, egyenes záródású, kereteletlen, két-két pilaszter fogja közre.
Udvari homlokzata eredeti, csak a tornác nyílásait beüvegezték. A kis, kiugró építmény az árnyékszéknek ad helyet.

Állapota a 3 és 4 közt jelezhető. Egy részen új az esőcsatorna, másik részen rozsdás. Kopott a festés, áttűnik az előző réteg. A lábazaton vakolathullás, ázás. Egy részen szigetelés is van.

lakóház (0.037 km)
magtár (0.097 km)