Zsidótemető

TEMETŐ
zsidó temető
Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Szegedi út mentén, közvetlenül a bácsbokodi elágazás előtt, magaslaton elterülő temető, az ún. régi zsidótemető. A Szegedi út felőli oldalán téglafallal, a másik három oldalán drótkerítéssel határolt. Félköríves záródású, kovácsoltvas bejárata a téglafal közepén nyílik. A temetőben kb. öt- hétezer sír található homokkő, mészkő, gránit és márvány sírkövekkel megjelölve. A temetőbe 1789-1950 között temetkeztek. A bejárat közelében áll a Fischer család 1899-ben készült, kovácsoltvas kerítéssel övezett kriptája.
külső leírás:
A Szegedi úton a városból kifelé menve, közvetlenül a bácsokodi elágazás előtt lévő MOL benzinkút előtt, egy kis dombon. Kapuján "Kegyeleti temető" felirat áll.

Szegedi úti oldaán kő-, másik három oldalán drótkerítéssel bekerített, ma már használaton kívüli zsidótemető. A sírköveken kívül egy kriptaépület áll benne, ez utóbbi a bejárathoz közel.
Kegyeleti park, már nem temetkeznek benne (1997).

A kert elhanyagolt, a gaztól és a bálványfától nem látni a sírokat! A kapu zárva volt