Szentháromság-szobor

Plasztika
szobor
Plasztika
szobor
Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A város főterén álló Szentháromság-szoborcsoport. Lépcsős alépítményén kétrészes talapzat, visszalépcsőződő lábazattal, osztó- és zárópárkánnyal. Az alsó rész nyolcszögletes, négy sarkán hasábokkal bővítve, a hasábokon az evangélisták szobrai. A felső rész szintén nyolcszögletű, a szobrok közötti oldalakon bemélyedő tükrökkel. A kétrészes talapzaton élszedett, négyzetes pillér a Szentháromság-szoborcsoporttal, a pillér tövében Mária-szobor. Az 1750-ben emelt szoborcsoportot, a 19. század közepén helyreállították (ifj. Dunaiszky Lőrinc?).
külső leírás:
Lépcsőkkel megemelt nyolcszögletes alapzatra helyezett, levágott sarkú négyzetes pillért koronázó Szentháromság szoborcsoport. A pillér aljában Szűz Mária, a nyolcszög alapzat négy oldalához kapcsolódó hasábokon a négy evangélista szobra áll.

Nagyon szép frissen aranyozott. Jó állapotú.Frissen aranyozva.