Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős sarokház. Homlokzatain kis kiülésű sarokrizalitok, lépcsőzetes, középen félkörívesen lezárt, csillagmotívummal díszített attikával. Félköríves záródású kapuja a Szentháromság téri homlokzat középtengelyében, fölötte öntöttvas korlátú erkély. Udvari homlokzatain konzolos függőfolyosó. Kéttraktusos elrendezésű, a földszinten csehsüveg boltozatos helyiségekkel. Kapualja keresztboltozatos, háromkarú, orsófalas lépcső, vörös mészkő fokokkal, öntöttvas korláttal. Épült 1870 körül.
V alaprajzú, egyemeletes saroképület nyeregtetővel, cserépfedéssel.
Szentháromság téri homlokzata 2+5+2, Attila utcai 2+3+2 tengelyes, sarokrizalitokkal. Az épületen lábazat, osztópárkány (a Szentháromság téri homlokzaton három-, az Attila utcain egyrészes) és kétrészes, konzolsoros főpárkány fut végig, mely fölött a rizalitokban lépcsős, félköríves záródású, a félkörben nyolcszögű csillaggal díszített, szélein törpepillérekkel lezárt attika emelkedik. A rizalitok széleit lizénák hangsúlyozzák, a felületet az emeleten mélyített faltükör tagolja.
A nyílások állótéglány alakúak, félköríves záródásúak. Tagolt szalagkeretesek, az emeletieké lefelé túlnyúlik a könyöklő vonalán, így az ablakok alatt fekvő téglalap alakú, mélyített mellvédmezők alakulnak ki. (Könyöklőpárkánya csak a rizalitbéli ablakoknak van.) Az emeleti ablakok szemöldökét állókonzolok tartják és növényi díszítmények koronázzák. Az Attila utcai homlokzat kialakítása azonos.
A Szentháromság téri homlokzat középtengelyében a fszt-en kapu, az emeleten erkélyajtó nyílik, melyhez konzolos, vasrácsos erkély tartozik. E tengely nyíláskeretezése eltér az előbbiekben leírtaktól.
Az udvari homlokzatok konzolos függőfolyosósak.

A tér épületei jó állapotban