Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, U alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős épület. Szentháromság téri homlokzatán kis kiülésű sarokrizalitok, a rizalitok fölött tömör, a közrefogott homlokzati szakasz fölött bábos attika. Földszintjén szegmentíves záródású üzletportálok, középtengelyben bejárati kapu. A Szentháromság téri szárny udvari homlokzatának földszintjén pilléres árkádsor, kosáríves nyílásokkal, fölötte zárt folyosó, nagyméretű, téglalap alakú, beüvegezett nyílásokkal. A K-i és a Ny-i szárny előtt függőfolyosó, kőkonzolokkal, vaskorláttal. Szentháromság téri szárnya kéttraktusos, oldalfolyosós, a másik két szárny egytraktusos elrendezésű. Kosáríves donga- és csehsüveg boltozatú helyiségek. A kapualj szegmentíves dongával fedett, négykarú lépcső, nyitott orsófalas. Korábbi klasszicista épület átalakításával épült 1870 körül.
U alaprajzú, egyemeletes épület nyeregtetővel, cserépfedéssel, zársorú beépítésben.
A Szentháromság téri homlokzat 2+5+2 tengelyes, sarokrizalitokkal. Lábazat, osztó- és könyöklőpárkány fut rajta végig (ez utóbbiak mellvédpárkánysávot alkotnak), kétrészes, konzolok tartotta főpárkány és a fölötte emelkedő attika zárja le, mely a rizaitok fölött tömör, a középső 5 tengely fölött bábos kialakítású. A nyílások állótéglány alakúak, a fszt-iek szegmentíves záródású felületvilágítóval, az emeletiek vízszintes záródással. A nyílások szalagkeretesek - az emeleten tagolt szalagkeretesek - fölöttük szemöldök, melyet az emeleten a keret szárainak meghosszabbításai, a földszinten pedig lizénák támasztanak alá. Az ablakok alatt, a mellvéd párkánysávban gótizáló motívumokkal díszített téglalap.

A tér épületei jó állapotban