Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, L alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület. Utcai homlokzatának É-i végéhez falazott kerítés kapcsolódik, gyalogkapuval. DK-i véghomlokzatának oromfala íves záródású, középtengelyében fülkével, kétoldalt egy-egy padlásablak, vas szárnyakkal. Kéttraktusos elrendezésű, síkmennyezetes helyiségekkel, 19. század végi nyílászárókkal. Épült a 18. század végén. A telken további két épület áll.
külső leírás:
L alaprajzú, földszintes lakóház nyeregtetővel, cserépfedéssel. Utcai homlokzatához jobboldalt a szomszéd ház kerítése, baloldalt a sajátja csatlakozik. Utcai homlokzata 7 tengelyes, a nyílások (mind ablak) állótéglány alakúak, kereteletlenek. A homlokzaton a lábazat és egyrészes főpárkány fut végig, a falsíkot nagyon csekély bemélyedésű faltükrök tagolják, ezekben helyezkednek el párosával a nyílások (ill. egy csak egymagában). Az ablakok ritmusa: 2-2-1-2.
A nyeregtető oromzatának sarkai íveltek.

Állapota megfelelő, az előző jelentésben jelzett felújítás nyomát nem látom. A ház két fele eltérő állapotú.

lakóépület (0.030 km)
lakóépület (0.073 km)