Baja Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, L alaprajzú, földszintes, utcai szárnya D-i vége fölött kontyolt nyeregtetős épület. Utcai homlokzatán kis kiülésű, timpanonos középrizalit, félköríves záródású bemélyített tükrökben elhelyezett ablakokkal. Udvari homlokzatain eredetileg pilléres tornác húzódott, melyet később beépítettek. Egytraktusos, oldalfolyosós elrendezésű, jelentősen átépítve. Épült 1840 körül. 1915-ben Trafikant Mátyás sörnagykereskedő tulajdonában volt, aki a telken jéggyárat működtetett. A telek D-i és K-i határán további melléképületek, 19. század.
L alaprajzú, földszintes épület konty- ill. nyeregtetővel, cserépfedéssel, zártsorú beépítésben.
Utcai homlokzata 2+3+2+1 tengelyes, rajta lábazat és három részes párkány fut végig. Ablakai állótéglány alakúak, egyszerű szalagkerettel. Az utolsó tengely mélyített faltükörben, a 3-4-5. rizalitban helyezkedik el. A rizalit ablakai kereteletlenek, félköríves záródású, mélyített faltükörben, melyet alul könyöklő-, felül a tükör ívét kialakító szemöldökpárkány határol.
A rizalitot timpanon zárja le.
Az udvari homlokzatok teljesen összevisszák, minden nyílásuk és nyílászárójuk új.