Kunszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, görögkereszt alaprajzú, K-i homlokzati tornyos, a keresztszárak fölött kontyolt nyeregtetős templom, a K-i homlokzat szélein pilaszterek, az oromzat sarkain akrotérionok. A D-i keresztszár homlokzata előtt alacsony, nyeregtetős előcsarnok. Csehsüveg boltozatos belső tér, három oldalon karzattal. Berendezés: 19. század első fele. Orgona: 1858 (Komornyik Nándor). A templom 1743-1745 között épült, 1808-1810 között bővítették. Tornya 1832-ben épült (építész: Hild József?).
külső leírás:
Szabadonálló beépítésű, kereszt alaprajzú épület, keleti oldalán 4 szintes óratoronnyal, déli oldalán előépítménnyel. Két sorban elhelyezett ablakai közül az alsók ökörszem-, a felsők szegmensíves ablakok. Az épület palafedésű, kivéve az előépítményt, mely cseréppel, s az óratornyot, mely rézzel fedett. Utóbbi 1832-ben Hild (valószínűleg József) tervei alapján épült.

Frissen festve. Talán még nincs is kész, oldalt még dolgozhatnak.

Iskola (0.061 km)