Szent László király
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, K-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, a szentélyhez Ny-ról csatlakozó sekrestyével. A K-i homlokzat falfelületeit lizénák tagolják, oromzatának csúcsán timpanon. Csehsüveg boltozatos hajó, dongaboltozatos szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: 1930-as évek. Berendezés: jellemzően 19. század első fele; oltárkép: 1884 (Jakobey Károly). Épült 1771-ben, 1808-ban báró Kollonich László kalocsai érsek megújíttatta. Az 1862. évi árvíz után helyreállították, az 1930-as években belsejét újították fel. A templom előtt: első világháborús emlékmű.
külső leírás:
Két utca találkozásában áll az utca vonalához igazodó, szabadon álló, későbarokk római katolikus plébániatemplom. Téglalap alakú hajójához és szentélyéhez a szentély végében csatlakozik a hajónál keskenyebb, téglalap alakú sekrestye. Nyugati végén torony, hajó cseréppel, torony bádoggal fedve. Nyugati homlokzata: kiskiülésű rizalitban téglalap alakú kapu, felette szegmensíves ablak, az oromzat barokkos ívelésű, majd timpanonnal záródik.
A templom északi oldalán, az utca másik oldalán áll az utca vonalához igazodó, csatlakozó beépítésű, földszintes, "L" alakú alaprajzú barokk plébánia (nem védett).
Templom hosszanti oldalán 2-2 szegmensíves záródású ablak.

Most (1997) még problémamentes, de a hajó ácsszerkezetében és a tetőcserepekben már látható károk.