Szent Mihály arkangyal
Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, DNy-i homlokzati tornyos templom, a szentély fölött kontyolt nyeregtetővel, DK-i oldalához kapcsolódó sekrestyével. A DNy-i homlokzat két szélső tengelyében egy-egy üres, kosáríves záródású szoborfülke, a középső tengelyben szegmentíves záródású kapu, fölötte íves timpanon. Csehsüveg boltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. A diadalív előtti hajószakasz két oldalán széles hevederrel áthidalt, kereszthajó jellegű térbővület. Falképek: a hajóban: 1920-1945 között; a szentélyben: 1962. Berendezés: jellemzően 19. század első fele: főoltár; mellékoltárok, oltárképek: 1811 (Joseph Schwartz pesti festő); szószék. A templom alapkövét 1801-ben tették le, 1811-ben már készen állt, de végleges befejezésére csak 1815-ben került sor. 1829-ben gróf Nádasdy Ferenc váci püspök adományából, illetve 1857-ben és 1895-ben is renoválták.
külső leírás:
A település középpontjában nagy kertben, sok növénnyel körülvéve áll a keresztalakú, múlt század elején épített, inkább barokk, mint klasszicista plébániatemplom. Szentély sarkai csapottak, déli oldalon sekrestye. Nyugati homlokzaton enyhe rizalitszerű kiüléssel épített torony.
A szentélyt és a hajó nyugati szakaszát félköríves záródású ablak, a kereszt szárait félkör alakú ablak világítja meg.
Nyugati homlokzat: középrizalitszerűen kiülő torony, középen bejárat szegmensíves kétszárnyú kapu, felette félköríves kapuszemöldök. Emeleti részen a két szélső tengelyben 2 kosáríves szoborfülke üresen.
Bejárat felett szegmensíves ablak, felette az oromzaton téglalap alakú ablak, felette a tornyon ismét szegmensíves alakú ablak. Óratorony, törtvonalú sisakdísz. Mindenütt bádog fedés.

Ny-i homlokzatát most újították fel. (1997)

A templom és környezete gondozott