Szarvas-ház

Kecskemét Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős lakóház. Udvari szárnyának végéhez földszintes toldalék csatlakozik. Utcai homlokzatának enyhe kiülésű középrizalitjában trapéz alakú, kőkonzolos, öntöttvas korlátos erkély, a Ny-i tengelyben szegmentíves záródású bejárati kapu, fölötte domborműves mezők, szívsoros díszítéssel. Az udvari homlokzatok előtt függőfolyosók. A kapualj és a földszinten egy helyiség boltozott, a többi síkmennyezetes. Nyílászárók, díszrács a kapun: 1924 (Tiringer Ferenc műlakatos). Épült 1860 körül. Nevét dr. Szarvas András főorvosról kapta, aki hat évtizeden keresztül lakott és rendelt a házban. Homlokzata felújítva 2003-ban.
külső leírás:
Utca vonalához igazodó, csatlakozó beépítésű, "L" alakú alaprajzú, emeletes, cseréppel fedett nyeregtetős, romantikus lakóház.
Utcai homlokzata földszinten 4 tengelyes, jobb oldalon szegmensíves záródású nagykapu, közepén gyalogkapu. Mellette téglalap alakú osztott ablakok. Emelet 5 tengelyes: 2+1+2; Emeleti rész közepén a nyolcszög 3 oldalával záródó erkély, az ablaknyílások itt is téglalap alaúak és osztottak.

A 2010-es jelentés óta nincs változás.

középület (0.021 km)