Kiskunhalas Körzeti Földhivatal
Felújítás / átépítés alatt
rövid leírás:
Hosszabbik oldalával utcavonalra épült, szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős, náddal fedett, deszkaoromzatos épület. D-i, udvari homlokzata előtt faoszlopos, lécsoros mellvédű tornác, kis hajlásszögű, cserepezett félnyeregtetővel. Háromosztatú elrendezésű, középütt szabadkéményes konyha. Az egyik helyiségben historizáló cserépkályha, a másikban új kemence. A telken istálló, fa jászlakkal. Épült a 19. század közepén. Népi műemlék.
Háromosztatú parasztház, nyeregtetővel, szalmafedéssel.
Udvari homlokzata előtt faoszlopok tartotta cserépfedésű tornác húzódik. Szabadon áll, udvarában van még egy istállóépület is, valamint kerekeskút.

állapot leírása:
Múzeum céljára jelenleg (1997) újítják fel. Terveit Baki Judit készítette (Bp. Hermann O. u. 19/B), a ház állítólag az ő nagyszüleié volt.

Állapota változatlan, környezete gondozott.

Végh-kúria (0.138 km)