Római katolikus kápolna

Szent Rókus
r.k. kápolna
kápolna
r.k. kápolna
Bácsalmás Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, mindkét végén timpanonos oromfalú, nyeregtetős épület. ÉK-i, főhomlokzatán két dór oszlop tartotta előcsarnok, felette fa harangtorony. Kapuja vízszintes záródású, fölötte félköríves ablak. A kapuszemöldökön és a kapu két oldalán első világháborús emléktáblák. Síkmennyezetes belső tér. Berendezés: 20. század második fele; oltárkép: 1975 (Zillich Pál). Építtette a város polgársága a kolerától való megmenekülés emlékére 1838-ban. A kápolna előtt: kereszt, 1909; emlékkő.
külső leírás:
Szabadonálló, !***! típusú klasszicista templom. Cellájának sarkait kannelurázatlan dór pilaszterek hangsúlyozzák, a főhomlokzat timpanonját hasonló oszlopok támasztják alá. Alul és felül lábazat ill. háromrészes párkány zárja le. A bejárat fölött a bádogfedésű tetőből fa huszártorony emelkedik ki. Az épület falait kiemelkedő faltükrök tagolják, a két oldalfal középtengelyében elhelyezkedő ablakok állótéglány alakúak, félköríves lezárásúak, keret nélkül, könyöklővel. Ajatját a már említettekkel megegyező pilaszterek fogják közre, szemöldökgerendájának helyét az I. vh. halottainak neveit megörökítő tábla foglalja el, fölötte a szemöldökpárkányra ülő lunetta. A kapu tér oldalán szintén 1. világháborús emléktáblák.

A kápolna kifogástalan állapotban van

óvoda (0.182 km)