Kiskőrös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, félköríves záródású, a záródás felett nyeregtetős templom, Éki homlokzati síkjából rizalitként kilépő toronnyal. ÉK-i homlokzata oromzatának szélein kővázák, hajófalain lizénás-tükrös tagolás. Szegmentíves záródású bejáratai a torony ÉK-i falán és a hajó DK-i homlokzatán. A torony bejárata fölött építési emléktábla: 1794. Dongaboltozatos belső tér, fa oszlopokon nyugvó, L alakú karzat. Berendezés: jellemzően 19. század első fele. Orgona: 1806 (Märtz Ádám). Épült 1794-ben, karzatát L alakúra 1825-ben bővítették, tornyát 1851-ben magasították.
külső leírás:
Szabadonálló beépítésű, egyhajós, félköríves apszisú, toronnyal ellátott épület. A torony réz-, a hajó cserépfedésű.
Főhomlokzata előtt torony. Az első szinten szgmensíves záródású kapu, felette emléktábla. E fölötti szintén szegmenesíves záródású ablak, majd osztópárkány található. A párkány felett álló ovális ablak, majd újabb párkány látható. A legfelső szint ablaka félköríves lezárású, körötte egyszerű szalagkeret, vállkővel és zárókővel.
Az oldalhomlokzatok nyílásai egyszerű szalagkeretes, szegmensíves záródású ablakok, ill. ajtó.

Szépen rendben van a környezetével együtt.